LCD televízory sú veľmi progresívnym typom televízorov. Predávajú sa najmä kvôli kvalite obrazu, modernému dizajnu a taktiež priestorovej úspornosti. LCD televízory sa dajú ľahko zavesiť na stenu a nezaberajú veľa miesta. Vďaka svojmu modernému dizajnu sa LCD televízory hodia do každej miestnosti, kde výborne splynú s nábytkom a ostatnými bytovými doplnkami.
LCD televízory uspokoja aj divákov, ktorý od televízora požadujú predovšetkým kvalitný obraz. Vďaka presnému usporiadaniu pixelov, LCD televízory poskytujú dokonale ostrý a čistý obraz. LCD televízory majú menšiu spotrebu energie ako plazmové televízory. Takmer všetky nové typy sú pripravené na prechod televízneho vysielania na digitálne, vďaka digitálnemu rozhraniu HDMI.

Rady pri kúpe LCD televízora
Ak rozmýšľate nad kúpou LCD televízora, tak sa najprv zamyslite nad veľkosťou obrazovky s ohľadom na vzdialenosť z akej budete LCD televízor sledovať. Vo všeobecnosti platí pravidlo, že vhodná uhlopriečka by sa mala rovnať zhruba 1/3 pozorovacej vzdialenosti. Veľkosť uhlopriečky LCD televízorov sa udáva v palcoch (jeden palec je 2,54 cm).