Pri výbere LCD televízora dbajte tieto parametre:

1. Rozlíšenie LCD televízora
Udáva koľko bodov je displej LCD televízora schopný zobraziť (čím viac, tým lepšie). Súčastné modely sa delia do dvoch kategórii. LCD televízory s rozlíšením 1024x768 bodov majú označenie HD Ready. Druhou kategóriou sú LCD televízory schopné zobraziť signál o rozlíšení 1920x1200 bodov, majú označenie Full HD. Ak si kupujete LCD televízor na sledovanie DVD filmov a klasického analógového alebo digitálneho vysielania, tak vám postačí LCD televízor s označením HD Ready. Ak ste vlastníkom digitálneho satelitu alebo Blu-ray prehrávač, vychutnajte si kvalitný obraz na Full HD zariadení.

2. Odozva
Jej hodnota sa udáva v milisekundách (ms) a platí, čím menej, tým lepšie. LCD televízory s odozvou 8 ms umožňujú kvalitné sledovanie televízneho signálu, DVD filmov a taktiež hranie hier.

3. Jas a kontrast
Kontrast obrazu LCD televízora je pomer medzi maximom a minimom jasu obrazu. Veľkosť kontrastu, zjednodušene povedané, definuje ako čierna bude čierna a biela biela. Jas je veličina, na ktorú reaguje zrakový orgán. Označuje sa L a udáva sa v cd/m2. Pri kontraste a jase platí, čím vyššia hodnota, tým lepšie.

4. Vybavenosť LCD televízora (vstupy/výstupy)
Každý LCD televízor je vybavený množstvom vstupov a výstupov potrebných na pripojenie ďalšieho zariadenia. Štandardný SCARD kábel nahrádza digitálne rozhranie HDMI, ktoré umožňuje digitálny prenos obrazovej informácie a zvuku medzi LCD televízorom a napríklad DVD prehrávačom alebo videokamerou.